Milyen salátafajták a legismertebbek?
A saláták olyan ételek, amelyek akkor készülnek, ha valami könnyű és egészséges ételre vágyik. A saláták lehetnek vegetáriánus és nem vegetáriánus típusúak is. Salátákat készíthet gyümölcsből, zöldségből, húsból vagy tenger gyümölcseiből. A salátához fűszereket vagy salátaöntetet adnak, és ez tovább fokozza az ízüket.
[wp_ad_camp_1]
A görög saláta őshonos Görögországban. A saláta alkotóelemei paradicsomdarabok, szeletelt uborka, hagyma, olajbogyó, fetasajt, majd később az ízesítés mellett olívaolajjal öntik fel. Hozzáadhat szeletelt paprikát is, amely megerősíti a saláta ízét. Más országok salátát adnak ehhez az ételhez, bár az eredeti recept nem tartalmazza. A Pad Thai saláta kókuszdió-lime öntettel egyfajta vegetáriánus saláta, amely gyümölcsök és zöldségek keveréke. Könnyedén elkészítheti ezt otthon, ha rendelkezik a szükséges összetevőkkel. Egy hatalmas tálban össze kell kevernie a gyümölcsdarabokat, például papayat, és zöldségeket, például sárgarépát, cukkinit, tavaszi hagymát, adhat hozzá egy kis koriandert, zöld chili-t, és goji bogyót vagy ananászt is, hogy még ízesebb legyen. Ha ön nem vegetáriánusy, akkor hozzáadhat némi húst egy kis sajttal és különböző öntetekkel.
A bulgur búza és garnélarák saláta elkészítésekor egy nagy tálban keverjük össze a zöldségeket, például a hagymát, az uborkát, a kukoricát, a paradicsomot és a főzött garnélarákot, majd keverjük össze egy kevés olajjal, zöldcitrom lévevel és ízesítőkkel, később pedig találhatja is. A fokhagymás paradicsom saláta a paradicsom szerelmeseinek való. A különféle színű paradicsomot apróra kell vágni, és alaposan össze kell kevernie a fokhagymás vinyegrettel. Szolgálhatja salátával és tökkel, ha szeretné, hogy a saláta még esztétikus is legyen. Díszítse napraforgómaggal, és senki nem tud majd ellenállni ennek az ételnek.