Mikrohullámú sütő tisztítása citrommal
A mikrohullámú sütőket a legtöbb konyhában szükséges készüléknek tekintik a víz gyors felmelegítéséhez, a maradékok felmelegítéséhez vagy rágcsálnivalók készítéséhez. De akár csak mikrohullámú sütőt használ gyors feladatokhoz, akár teljes értékű ételkészítéshez, azt meg kell tisztítani. Mivel a mikrohullámú sütők miatt az élelmiszermolekulák olyan gyorsan felmelegednek, az edények hajlamosak gyorsan fröcskölni és felforrni.
Szerencsére a mikrohullámú sütő tisztítása egyszerű, mert hagyhatja, hogy a készülék elvégezze a munka nagy részét. Csak vegyen egy citromot a gyümölcstálból és egy kis szódabikarbónát a kamrából, hogy friss, tiszta mikrohullámú sütőt kapjon. A tisztítás gyakorisága attól függ, hogy mennyire óvatosan takarja le a mikrohullámú sütőben melegített ételeket és milyen gyakran használja. A legtöbb háztartásban a heti takarítás megfelelő. Ha azonban van néhány óvatlan felhasználója, érdemes minden használat után ellenőrizni a mikrohullámú sütőt fröccsenések és kiömlések szempontjából. Ha az ételcseppek több hevítési cikluson mennek keresztül, sokkal nehezebb eltávolítani őket. Ha túl sok étel halmozódik fel a készülék belsejében, az befolyásolhatja a készülék hatékonyságát. Öntsön egy csésze vizet egy mikrohullámú sütőben használható edénybe vagy egy nagy csészébe. Szeleteljen fel egy citromot, és adja hozzá a pohárhoz.
Ha nincs friss citromja, hozzáadhat három evőkanál palackozott citromlevet. Ez sincs? Használjon helyette lime szeleteket, lime levet, grapefruit héját vagy narancshéjat. Egy másik helyettesítő, amely nem olyan kellemes illatú, a desztillált fehér ecet. Adjunk hozzá egy fél csészét a vízhez. Helyezze a víz és a citrom keveréket a mikrohullámú sütőbe. Állítsa a vezérlőket magasra, hogy a víz elég hosszú ideig forralja fel ahhoz, hogy gőzt képezzen a mikrohullámú sütő belsejében.