Különleges receptek: barackos csirke
A sárgabarackból általában lekvárt, dzsemet készítünk, vagy frissen fogyasszuk, viszont azzal nem vagyunk tisztában, hogy olyan ételeket, mint például a csirke is, sokkal ízesebbé tesz. Fahéj és rozmaring hozzáadásával különösen érdekes íz világot kapunk. Íme, az ízletes barackos csirke receptje!
[wp_ad_camp_1]
Ha nincsen friss barackja, használhat szárított, kimagvalt barackot, vagy lekvárt is. Hozzávalói: fél kiló barack, apróra vágva, mag nélkül, 1/4 csésze cukor, 2 evőkanál almaecet, 1 kiló csirkemell 1-2 hüvelyes darabokra vágva, só, 1 evőkanál sótlan vaj, 3 evőkanál olíva olaj, 1 apróra vágott hagyma, 2 csésze húsleves, 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring, 1 teáskanál fahéj, 2 teáskanál Tabasco és feketebors. Első lépésként helyezze a felvágott barackot egy nagy tálba. Öntsön hozzá cukrot és almaecetet. Tegye ezt félre a következő lépésig. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten tegyen oda 1 teáskanál vajat és 1 teáskanál olíva olajt. Helyezze a csirkedarabkákat a serpenyőbe, és pirítsa meg őket mindkét oldalon.
Pirulás közben sózza meg a csirkét, majd szedje ki egy tálba és tegye félre. Adja hozzá a maradék olajt a hagymához a serpenyőbe, és párolja a hagymát addig, amíg megbarnul. Miután a hagyma pirult egy picit, adja hozzá a húslevest közepes hőfokon. Tegye a barackok körülbelül 2/3-át egy turmixgépbe bármilyen gyümölcslével és mixelje őket pürévé. Öntsük a pürét a serpenyőbe a húsleves és a hagyma mellé. Adja hozzá a fahéjat, rozmaringot, és Tabasco-t, majd kóstolja meg. Párolja még egy kicsit, majd vegyük le a hőfokot, és óvatosan főzzük még 10-20 percig. Amikor tálalásra készen áll, tegye a csirkét és a maradék barack darabkákat a serpenyőbe és főzze 5 percig. Amikor készen van, tálalhatja forrón, rizzsel, vagy akár nokedlivel is.