Izzítsuk be a grillsütőt a szabadban! A legjobb tippek a nyári sütögetéshez!

A nyári hónapok egyik legkedveltebb tevékenysége a szabadban való sütögetés. Nem csoda, hiszen a több hónapos hideg és négy fal közti tartózkodást követően jól esik végre odakint lenni a friss levegőn és finom ételeket készíteni a rácson. Pláne, ha még jó társaság is akad ehhez a tevékenységhez.

Grillsütő használata kapcsán először is az előkészítésre kell nagy hangsúlyt fektetnünk. Hosszú hónapokon keresztül csak állt egyhelyben, használat nélkül a készülék, így nem csoda, hogy egy kis tisztogatás, illetve ellenőrzés nem árt. Ha minden rendben akkor már csak egy megfelelő helyet kell találnunk, ahol sütögetni fogunk, valamint elkezdhetjük előkészíteni az ételeket. A legjobb, ha valamilyen tágas területet választunk, főleg, ha faszenes grillezővel rendelkezünk. Hacsak nem szeretnénk jól lepirulni, illetve a kelleténél jobban leizzadni a sütögetésben, akkor jobban járunk, ha valamilyen árnyékos helyen gyújtunk a rácsok alá. Az ételek előkészítésére célszerű több időt szánni, hiszen a pácolás nem egy gyors folyamat.

A pácolást nem ajánlott kihagyni, hiszen ettől lesznek a húsok igazán ízletesek. Ha épp csak egy kicsit merítjük a húsokat a páclébe, az közel sem lesz olyan hatásos, mintha egy egész napot vagy pár órát benne hagynánk. Ha már grillezésre adjuk a fejünket és rendszeresen szeretnénk ennek a hobbinak hódolni, akkor jól jön, ha beszerzünk néhány speciális grilleszközt. Persze, bíbelődhetünk villával is, de közel sem tudunk majd olyan egyszerűen bánni az ételekkel, mintha egy grillcsipeszt vagy fogót használnánk. Ha a fentebb említett tanácsokat megfogadjuk, akkor sokkal könnyebb lesz a sütögetés. Ezenkívül már csak a vendégsereget kell összehívni és kezdődhet is a grill parti a finomabbnál-finomabb, ízletes falatokkal!