Ne csak az ünnepek alatt fogyasszunk halat!
Magyarországon a halfogyasztás jelentős része, erre az időszakra tehető. Nagyon kevés az a család, akiknél év közben is rendszeresen kerül az asztalra halétel.
Magyarországon a halfogyasztás jelentős része, erre az időszakra tehető. Nagyon kevés az a család, akiknél év közben is rendszeresen kerül az asztalra halétel.
Nagyon pozitív, hogy mára már a magyar emberek asztalára is egyre gyakrabban kerül halétel. Mivel az emberi szervezet nem állít elő omega 3 és 6 zsírsavat, ezért ezt táplálkozás útján kell pótolni és a halban ez nagy mennyiségben található meg.
Az emberek többsége nem nagyon szereti a halat, szaga és állaga miatt, viszont a benne található vitaminok és ásványi anyagok miatt, érdemes heti rendszerességgel, hazai és tengeri példányokat fogyasztani.
A halpucolás hallatán sokakat kiver a víz, noha ez a folyamat nem olyan rémes és nehéz dolog, mint azt hangoztatják. A megfelelő hal kiválasztása során meg kell győződnünk róla, hogy a hal friss. A frissességnek egyértelmű jelei vannak; ilyenkor a hal kopoltyúja élénk vörös, a szemei pedig tiszták. Az állott …
Szakemberek a halhúst a legegészségesebb húsételnek tartják, mégis a világon az egyik legalacsonyabb az egy főre eső halfogyasztás mennyisége Magyarországon. A halhús rengeteg értékes tulajdonsággal rendelkezik, ami az egészségünkre kifejezetten jó hatással van. Az egyik legfontosabb tulajdonság, hogy a halak tele vannak Omega 3 zsírsavakkal, amelynek jótékony hatásai közismertek.