Az eredeti házi szörp
Szervezetünk egészségének megtartása érdekében fontos, hogy naponta gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről. Ha nem szeretjük annyira, csak a tiszta vizet inni, a teákért nem vagyunk oda, a bolti üdítőkre, pedig nem akarunk vagyonokat elkölteni, és tartózkodunk a bennük lévő színező anyagoktól, tartósítószerektől, valamint a rengeteg cukortól, készítsünk házilag üdítőitalokat.
[wp_ad_camp_1]
A házi szörp készítésébe, belevonhatjuk a gyerekeket is, így már kiskorukban hozzászoktathatjuk őket, az egészséges életmódhoz, mivel szokásaikra, a szüleik vannak leginkább kihatással. Rájuk bízhatjuk a hámozást, a nagyobbakra a darabolást. A munka folyamán egy tartalmas időt tudunk velük eltölteni. Kombináljuk a gyümölcsöket, zöldségeket, és a fűszereket. Előbb utóbb meg fogjuk találni a családnak leginkább ízletesebb kombinációt.
Ha van otthon gyümölcscentrifugánk, azzal könnyen készíthetünk bármilyen gyümölcslevet. Használjunk hozzá szezonális gyümölcsöket, hisz ezek egészségesebbek, finomabbak és árban is kedvezőek. Olyan gyümölcsöket válasszunk, melyek a család kedvencei, így biztosabban el tudjuk vele érni a kívánt sikert. A kipréselt levet, öntsük fel még annyi vízzel, mivel töményen a fogyasztásuk nem ajánlott, puffadást és hasmenést okozhat. Ezt a gyümölcsös vizes levet, ízlés szerint édesíthetjük mézzel, vagy a frissebb hatás érdekében, feldobhatjuk gyömbérrel, mentával, citromfűvel, bazsalikommal, zsályával, vagy épp amit otthon találunk.
Használhatunk a gyümölcsök mellé zöldségeket is, például sárgarépát, paradicsomot vagy uborkát. Ezek a szörpök lehűtve a legkiválóbb nyári hűsítő italaink lesznek, feltöltjük velük szervezetünket vitaminokkal, és nem lesz erőltetett a napi kellő mennyiségű folyadék elfogyasztása sem.