A görög konyha világhírű a változatossága miatt!
Görögország régóta a családok kedvence a nyaraláshoz gyönyörű kék vizeivel, gyermekbarát strandjaival és rengeteg finom, friss alapanyagokból készült ételével. Győződjön meg róla, hogy megkóstolja az ország kínálatát a válogatott hagyományos ételeinkkel.
A görög konyha minden részlete elolvasható az axa-assistance.hu weboldalon, ezért ne habozzon, itt a helye nálunk ha ön is szeretne a görög konyháról olvasni. Taramasalata: Minden görög étel alappillére a klasszikus mártogatós, mint például a tzatziki (joghurt, uborka és fokhagyma), melitzanosalata (padlizsán) és a fava (krémes hasított borsópüré). De a finom taramasalata (halikra mártogatós) kötelező étel. Ez a rózsaszín vagy fehér halikra egy krémes keverék, burgonya vagy kenyér alappal, a legjobb egy csepp szűz olívaolajjal vagy egy csipet citrommal. Kóstolja meg a finom taramasalátát házi készítésű laposkenyérrel. Vagy ha kalandvágyó, akkor ki kell próbálni a füstölt lazacos taramasalátá. A görögök évezredek óta termesztenek olajbogyót – egyesek azt is mondják, hogy Athéné olajfát adott Athén városának, így nyerte el a tetszését. A görög ételek mellé helyi olívabogyó kerül, némelyik bőséges tengeri sós lében pácolt. Hasonlóképpen, az olívaolajat, Görögország elixírjét bőségesen használják főzéshez és salátákhoz, és a legtöbb mártogatósra és ételre csepegtetik.
Görögország minden régiójának – tulajdonképpen minden háztartásnak – megvan a maga változata a dolmádékra, legyen szó a klasszikus szőlőlevél-parcelláról, vagy a kivájt zöldségekről, mint a paradicsom, a paprika és a cukkini, töltve és sütőben sütve. A töltelék gyakran darált húsból áll, hosszú szemű rizzsel, vagy a vegetáriánus változatok olyan rizst tartalmaznak, amelyet fűszernövények, például kakukkfű, kapor, édeskömény és oregánó kombinációjával ízesítenek. Amennyiben többet tudna meg a görög konyháról, keresse fel az axa-assistance.hu weboldalt.